الأربعاء، 28 سبتمبر 2016

Чизкейк,,Мармура" без желатин



Моето семейство е от тези който не предпочита употребата на  желатин и затова все се старая да го заменям със нещо друго
Повечето рецепти който срещаме във интернета задължително съдържат желатин ,но след като се запознаете със моята лична рецепта няма да съжелявате защото ще постигните същия ефект при разрязването на пърчето----- перфектен разрез със напълно стабилен крем  и хрупкави повърхности-----
Когато разбах че ще ми дойде на гости милата ми внучка Мария реших да я подсладя със точно тази пухкава тортичка((като внучката ми ))😍





И така необходимите продукти:


За блата-
З пак.обикновенни бисквити(може и млечни ....кой каквото има под ръка)
100гр.масло(разтопено)

За крема-
4пак.крем ,,Шанте"(на всички е познат като суха сметана)

2пак.крем ,,Оле" със аромат на ванилия,но може и със вкус на банани зависи Вие какво предпочитате

1кутия крема сирене(без да е солено😉) по Ваше желание със грамаж 200гр(но ако случайно нямате може да замените със добре прецедено кс.мляко също става 700мл.пр.мляко

И тава с подвижна стена ( 28 д)




Приготвяне на блата:
Със помоща на пасатор  натрошаваме 2,5 от бисквитите на дребно( като оставяме 1/2 пакет за да го натрошим наедро във крема)
Прибавяме към тях разтопеното масло и разбъркваме до еднородна смес
Разделяме сместа на две еднакви части..Едната ще сложим върху хартия за фурна ...А със другата  част застиламе дъното на формата в която ще сглобиме чизкейка и натискваме  до глатка и еднородна повърхност ....печеме ги  за 10 мин.на 180° през това време ще направим крема


Изсипваме сухите съставки и пр.мляко във дълбока купа и разбиваме със миксер на високи обороти  до пълно сгъстяване на крема .....след което прибавяме крема сиренето и бъркаме още малко до еднородна смес
Разделяме пухкавия крем на две части в едната от тях прибавяме останалото 1/2пак.бисквити като ги счупваме на едри пърчета
Ще оставим крема за 10 мин.в хладилника 
Истиналия блат покриваме със стегналия крем :първо с този  който е смесен със счупени бисквити второ ще прибавим  и другата част от крема 
И най-накрая ще поръсим обилно със останалата част от блата който запекахме отделно в/у хартия
Чизкейка трабва да престой в хладилника за 4-5 часа за да се стегне без грешка
В/у подходящ поднос ще освободим стената на формата ,като предварително отлепяваме с помоща на ножче и ще предложим пухкавия чизкейк,,Мармура "на любимите ни гости




Това е ....Да Вие сладко




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق