الثلاثاء، 2 أغسطس 2016

Хрупкавите банички със интересна плънка

Пребиваването ми във Турция за няколко години ме накара да се сблъскам с много итнересна и богата  кухня
И най-вече със закуски и предястия  приготвени от юфка така познатите  при нас ,,Банички"
Но както всяка една домакиня аз също обичам да прибавям и моя вкус със всяка една рецепта зада задаволя моето мило семейство което обича хрупкави от вън и мекички от вътре банички
Плънките за турските  баниците са доста интересни,някой сладки,други солени, трети кисели ,четвърти с прекълено много подправки и  т.н.....ще срещнем между тях и плънка от сварени картофи....Да точно така от сварени картофи 
Хайде да Ви предложа моята версия за тези хрупкави банички от който ще са доволни  не само семейството Ви,но и ще изненадате  гостите си като добро мезенце 


Необходимите продукти:

3 1/2 бр.кръгли листове от юфка ,като всяка една кора нарязвам на 10 еднакви триъгълника в случая 35 бр.

3 бр.умерено големи картофа (обелени и нарязани на квадрати)

1 гл.лук

5-6 ск.чесън

5 с.л.олио за запържване на продуктите

150 мл.олио за намазване на юфката

Подправки:
2 ч.л. универсалната италианска подправка ,,Вегета"
1 к.л.сладък червен пипер
1к.л.черен пипер
Щипка сол(това зависи от Вашия вкус)

Още:
1 яйце разбито с 1 к.л. олио
Турската поправка за паниране на пиле  от фирмата ,,Knoorr" 


И подходящо количество вода за сваряването на картофите

Приготвяне:
Сваряваме  картофи до полу готовност
И ги прецеждам добре, но неизхвърлям водата защото ще ние необходимо 1 ч .ч. (горе долу 150мл.)

Във тефлонен тиган на слаб огън запържвам във 5 с.л.олио  ситно накълцана глава лук  до прозрачност,прибавям ситно нарязани скилички чесън и запържвам до леко златист цвят след което прибавям изцедените картофи и започвам да ги мачкам с помоща на дървена лъжица или вилица
Прибавям всички подправки и водата от прецеждането на самите картофи и започвам да бъркам 5 мн.до еднородна смес .....така вече плънката е готова
Непрекълявайте с водата защото нетрябва плънката да е течна ,трябва да е като стегнато пюре


Оставяме плънката за половин час докато се охлади



Сглобяване на баничките:
Всеки триъгълник намазваме с помоща на силиконова четка с олио слагаме плънката,затваряме краищата и навиваме на рулце,така докато свършиме цялата бройка

Приготвяме голяма тава която покриваме с хартия за печене
Всяко рулце потапяме в разбитото яйце и във подправката за паниране и нареждаме в тавата като оставяме м/у всяко едно разтояние
Печеме на умерена фурна (180°) за 15 мн.(до златист цвят)



Да Вие сладко😊☺



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق