السبت، 23 يوليو 2016

Надиплен кюфтак





Реших да поглезя мойто семейство със нещо по-различно от всичко което бях им приготвила за сега
Идеята ми хрумна докато омесвах една кайма за големия кюфтак😉 и реших вместо да я разтилам както винаги .......я надиплих

И така нека да спомена необходимите продукти:

1200гр.телешка кайма(може да използвате два вида кайма това оставям на вашето въображение)
2 яйца
1/4 от връзка магданоз нарязана на ситно
1 глава лук(настъргана на ренде)
Турската подправка за кюфте

Сол и ч.пипер на вкус


 Всичко по горе омесваме до еднородна смес 
Оформя се каймата на дълги кебабчета като на барбекю и се слагат едно до едно в тавичка  покрита с оризова хартия ,покривам с лист фолио и печа до  във предварително затоплена фурна(с вентилатор) на 200° за 30 мн. 



След което махвам фолиото и намалям печката на 160° печа за околу 10-15 мн.до готовност


Да Вие сладко😉😊

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق