الثلاثاء، 12 يوليو 2016

Турския Бюрек в тиган








Предполагам много от Вас обичат да
 изненадат семейството си със нещо интересно и вкусно за закуска което може да приготвите само за 30 минути
Имам една съседка туркиня която винаги като прави бюрек в тиган миризмата напълва целия етаж а на вкус се топи в устата 
Реших да я попитам как го приготвя и отговора ме шашна
Тя накисва суровия бюрек за 5 мн.за да бъде хрубкав от вън и мекичък от вътре след като е готов
Опитах този трик и бях възхитена от резултата и затова реших да Ви предложа турския бюрек във тиган ,но със моята интересна плънка


:Необходимите продукти за 4 порции

2големи кори от турската юфка
150гр.олио за намазване на корите и тигана
:За плънката
150гр.настърган кашкавал
1яйце
100гр.кр.сирене
100мл.готварска сметана
50гр.почистен и накълцан магданоз
100гр.турското сирене батон може да замесите със извара
Сол и ч.пипер по желание

:Още
1ч.вода




:Приготвяне

Смесваме всичко необходимо за плънката до еднородна смес
Нарязваме всяка кора от юфката на две еднакви пърчета (във случия полочаваме половин кръг)който намазваме със помоща на силиконова четка със олио
Поръсваме със плънката и навиваме  от кръглата страна като килимче😉
Прихвърляме готовото килимче във вече намазания с олио тифлонен тиган като овиваме като охлювче и така докато свършим 
всички кори




Поливаме обилно бюрека със студената чаша вода и накисваме от 3-5мн.зависи колко са пресни корите
Изцеждаме водата от тигана с помоща на капак и,, печем"(имам предвид че ще го изпържим в тифлонен тиган) на слаб огън до златисто след което с помоща на капак обръщаме  обратно и пак връщаме бюрека в тигана за да почървенее и от другата страна

Да Вие сладко

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق